pondelok 16. októbra 2023

Správa o fiktívnej monarchii

V týchto dňoch vychádza moja druhá zbierka Správa o fiktívnej monarchii (Vlna/Drewo a srd). Knihu si môžete objednať napríklad na stránke vydavateľa, v Artfore či v Martinuse. V prípade, že ste z Česka, tak môžete objednávať napríklad na Nejlevnějších knihách.


Vznik rukopisu z verejných zdrojov formou štipendia podporil Fond na podporu umenia, za čo mu patrí moja vďaka. Vďaka tiež Petrovi Šulejovi za ochotu knihu vydať a Jaroslavovi Šrankovi za redakciu.


Anotácia: Básne novej zbierky Správa o fiktívnej monarchii (2023) na prvú knihu čiastočne nadväzujú témami a výrazom, zároveň sú tvarovo koncentrovanejšie. Pre Šutaríkovu poéziu je charakteristická snová atmosféra a opisy záhadných procesov, ktoré sa však neuzatvárajú do autonómneho sveta fantázie, ale komentujú aj súčasnosť, jej reálie a napätia. Úzkostný pocit, prv výrazovo prekonávaný iróniu, sa teraz premieta skôr do nostalgie za tým, čo bolo nenávratne stratené. Texty však možno vnímať najmä ako snahu adaptovať sa na podmienky sveta po neznámej kataklizme, na podmienky, ktoré môžu na prvý pohľad pôsobiť nepochopiteľne.


Vznik rukopisu z verejných zdrojov formou štipendia
podporil Fond na podporu umenia







0 comments:

Zverejnenie komentára

Archív